Hva har politikere ,idrettsutøvere ,skuespillere ,komikere ,samfunnskritikere og musikere til felles? Jo, sannsyneligheten er stor for at eliten blant dem på et eller annet tidspunkt har posert lettkledd i en eller annen publikasjon .De fleste av oss husker med glede Kari Trås frekke nakenstunt i forkant av O-L i Salt Lake City. Kari Trå er Kari Trå og Christian Kjelling er Christian Kjelling ,vil noen si. Man tar seg dog i å undre, hvorfor skal Erna Solberg  posere i  utringet sommerkjole, badet i et tjern langt ute i en skau? Atletiske ,velformede kropper vil  alltid fenge ,bleike ,rynkete og kvapsete kropper, uansett hvor berømte eieren måtte være er ikke noen fryd for øyet. Riktignok selger sex som hakka møkk men et sted må vel grensen gå, for alles beste?

”Livet smiler til meg” utroper en kjendis som har vært gjennom en tøff periode med alkohol, depresjon og/eller samlivsbrudd. Ny frisyre ,blanke ark ,kledelige rynker ,hele pakken skal portretteres nakent og kunstferdig. Tilfreds , selvsikker, hvorfor så ikke naken? Vel ,finnes det ikke en lov mot offentlig blotting, i det minste for stygge mennesker? Jeg vil her og nå ta et oppgjør med den tilsynelatende aksepten folk har med hensyn til ”naturlig, Guds skaperverk og usensurert”. Det gjør oss kvalme. Ingenting fremprovoserer brekninger i større grad hos meg enn å se et rynkete, pløsete, middelaldrende menneske i Adams/Evas drakt ,uansett hvor naturlig det måtte være. Her har muslimene tatt poenget og sørget for å tabubelegge nakenhet i så stor grad at den er så godt som fraværende i det offentlige rom. Erna Solberg som ”burka-babe” appellerer langt mer til meg enn Erna Solberg som klam skognymfe.

” Ja visst aksepterer jeg din rett til å gjøre det men jeg ser det som meget uklokt.”,” Jeg er ikke enig i det du sier men jeg vil forsvare din rett til å si det til det siste.” ,dette er klisjeer. ”Ja visst har du rett til å blotte dine bleike valker men jeg ser det som meget uklokt .”, ” Jeg synes kroppen din er stygg men jeg vil kjempe til det siste for din rett til å blotte den.” Selvsagt, det funker, man kan vri og vende på det meste helt til det ser ut som man ønsker. Til muslimene ville jeg sagt: ”Ja visst aksepterer jeg at du brenner flagget mitt men jeg liker det ikke”, ”Jeg er ikke enig i at du tråkker på nasjonalemblemet mitt men jeg vil kjempe til det siste for din rett til å gjøre det.” Er det noe man har problemer med å takle  i dette fordomsfrie samfunnet er det ikke nettopp fordommer ? Mangel på forståelse for hvor grensen går for hvor mye man kan se og høre før man hengir seg til usensurert oppkast? Så, jeg har fordommer, i bøttevis , jeg synes Erna er ekkel uten et tykt lag med klær og jeg får en muggen følelse i det noen tråkker på flagget mitt .Meg, usensurert ,ganske ubehagelig, akkurat som dere vil ha det.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende